Buurtwerk Logo

Wijkbedrijf Lage Land: voor een ondernemende wijk

Bent u betrokken bij Het Lage Land? Vindt u ook dat samenwerking de basis is voor een betere toekomst van onze buurt? Bent u ondernemer? Of wilt u ondernemer worden en zoekt u naar een leuke, dynamische plek? Dan is dít de kans om u aan te sluiten bij Wijkbedrijf Het Lage Land.

Innovatief ondernemerschap

Het Wijkbedrijf is een broedplaats voor lokaal ondernemerschap met eigentijdse oplossingen. Gericht op de toekomst. Zoals een bezorgservice, een wijkrestaurant of lunchroom met betaalbare maaltijden, een wijkgroentetuin en een inspirerende Netwerklounge. Door verschillende ondernemers uit de wijk onder één dak te brengen, ontstaan creatieve ideeën, nieuwe samenwerkingen en gemeenschappelijke klanten. Vraagstukken uit de buurt beantwoorden we met een combinatie van welzijn, zorg en sociaal en lokaal ondernemerschap. Het Wijkbedrijf draagt bij aan een veerkrachtige buurt en een bedrijviger Lage Land. Het is een plek van verbinding en versterking vóór en dóór bewoners. Het Wijkbedrijf brengt mensen in beweging.

Ruimteverhuur

Bewoners kunnen in het Wijkbedrijf ook een ruimte huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, workshops of andere activiteiten. Het Wijkbedrijf beschikt over een keuken die graag het eten en drinken tijdens activiteiten verzorgt.

De kracht van samenwerking

Het Wijkbedrijf wil de wijk en haar bewoners sterker en zelfstandiger maken. Onder meer door zorg, welzijn en (lokaal) ondernemerschap met elkaar te verbinden. Dat kan op diverse manieren. Binnen, buiten, digitaal en op diverse locaties.

Wie zijn wij?

Wijkbedrijf Lage Land is een initiatief van Buurtwerk, Dock, Middin en de Lelie Zorggroep. Deze organisaties maken deel uit van de BSPA (Buurtgericht Samenwerken Prins Alexander). Een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties in Rotterdam Prins Alexander. De centrale locatie van Wijkbedrijf Lage Land is restaurant Ridderhof in verpleeghuis De Burcht, onderdeel van de Lelie Zorggroep.

Meer weten?

Neem dan contact op met Tom Boxman (Buurtwerk) via 06 38290593 of Rene Hoeflaak 06-24952309 of stuur een e-mail naar info@wijkbedrijflageland.nl.

Uitgelicht nieuws

Video

×