Buurtwerk Logo

Welzijn op Recept

‘Wat zal ik eens gaan doen vandaag?’ ‘Ik voel me zo neerslachtig de laatste tijd.’ ‘Ik zou graag wat betekenen voor iemand, maar ik heb zo weinig energie. ’Met deze vragen komen mensen soms bij de huisarts, maatschappelijk werker, psycholoog of andere zorgverlener. Medicatie is in deze gevallen niet altijd het beste medicijn. Een doorverwijzing, het zogenoemde ‘Welzijn op Recept’, naar een welzijnscoach van Buurtwerk kan een oplossing bieden.

Omgaan met tegenslag of ingrijpende veranderingen is voor veel mensen lastig en kan leiden tot een diepgeworteld gevoel van ongenoegen of depressie. Het leren omgaan met dergelijke situaties is belangrijk.

Welzijnscoach

Via het project ‘Welzijn op Recept’ biedt Buurtwerk mensen de mogelijkheid om hun leefwereld te verbreden. En weer zin te krijgen in de dingen die ze doen. De welzijnscoach van Buurtwerk neemt de tijd om samen te kijken waar de mogelijkheden liggen. Waar loop je tegenaan? Wat zijn je talenten? Welke ambities en dromen heb je? Individuele interesses spelen een belangrijke rol. De welzijnscoach gaat samen met je op zoek naar een activiteit die bij je past. Wanneer de activiteit goed past bij de persoon, geeft dit energie en zorgt voor een gelukkig en zinvol leven.

De mensen die naar Buurtwerk worden doorverwezen of er zelf aankloppen, hebben uiteenlopende achtergronden. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen met veel vrije tijd in verband met werkeloosheid of gepensioneerden die nog niet toe zijn aan een leven zonder werk. Maar ook chronisch zieken die een andere invulling willen geven aan hun leven. Welzijn op Recept is een goede oplossing om met leuke mensen in contact te komen, een kennis te vinden met dezelfde interesse en de kracht te vinden om met plezier dingen te doen.

Durven en doen

Tijdens het gesprek met de welzijnscoach kan vrijuit gesproken worden over de te overwinnen drempels en de dingen die juist met veel gemak gaan. De kortstondige, individuele begeleiding geeft net dat duwtje in de rug om het leven weer een nieuwe wending te geven. Zo kan een avondje klaverjassen, een bonbonworkshop organiseren of een regelmatige wandeling met een groep gelijkgestemden het leven verrijken. Met vertrouwen en plezier.

“De huisarts stuurde mij met het recept voor welzijn door naar Buurtwerk. De welzijnscoach had gelijk in de gaten dat ik een drempel over moest toen ik kwam. Het was fijn dat ik snel een afspraak kon maken om te kijken bij het schilderen. Ik mocht meteen aan de slag. Daarnaast zit ik nu ook op yoga. Gelukkig heb ik hier mijn plekje gevonden. Dit is het juiste medicijn voor mij. ”

Zet de stap naar geluk!

Wilt u graag samen met de welzijnscoach van Buurtwerk kijken wat bij u past? Neem contact op via info@buurtwerk.nl of loop binnen bij Buurtwerk bij u in de buurt.

Bent u een zorgverlener en wilt u meewerken aan ‘Welzijn op Recept’

Of wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact op met Tineke van den Berg via tineke.vandenberg@buurtwerk.nl. 

 

Uitgelicht nieuws

Video

×