Buurtwerk Logo

“Wat jij nodig hebt, kan iemand anders uit jouw buurt vaak bieden.”

Tijdens de eerste etappe van haar Tour-de-Wijk trok wethouder Kathmann op 19 februari door Nesselande om te horen wat er speelt in die wijk. Daarbij deed ze ook het Huis van de Wijk aan dat door Buurtwerk wordt beheerd. Buurtwerk is blij met het bezoek van de wethouder. “Goed dat ze het gesprek aangaat in de wijk”, aldus Arnoud van Amersfoort, teamleider Nesselande bij Buurtwerk.

Het college van burgemeester en wethouders wil graag weten wat er leeft in de wijken. Afgelopen jaar ging het daarom in gesprek met bewoners van 32 wijken. Dit jaar brengt wethouder Kathmann (wijken) een bezoek aan de wijken om te kijken en horen wat daar nodig is. “Dat is ook hoe Buurtwerk werkt”, zegt Arnoud van Amersfoort. “Wij vragen mensen wat zij nodig hebben, kunnen en willen doen.”

Een plek waar mensen elkaar vinden

“De meeste dingen die mensen nodig hebben zijn in een wijk wel aanwezig”, zegt Arnoud. “Wat jij nodig hebt, kan iemand anders uit jouw buurt vaak bieden. Er moet alleen een plek zijn waar die mensen elkaar kunnen vinden. Die plek biedt het Huis van de Wijk. Buurtwerk zorgt daar dat mensen de ondersteuning krijgen die nodig is.”

Integraal aanbod gebouw Kristal

Onder begeleiding van een aantal medewerkers van Buurtwerk en het wijkcomité Nesselande kreeg de wethouder een rondleiding door het gebouw. Ze nam met grote belangstelling kennis van alle activiteiten in Huis van de Wijk en was zeer onder de indruk van de verzameling organisaties die in het gebouw zitten. “De combinatie welzijn, zorg, kinderopvang en cultuur is enorm verrijkend en het zou mooi zijn als dit overal zo te realiseren was. Helaas is het gebouw Kristal qua omvang en opzet wel uniek.” Rob van Snek, sociaal beheerder van het Huis van de Wijk, vertelt dat de bibliotheek onlangs is verhuisd. “De bieb zit maar een paar meter verderop waardoor de samenwerking nog wel in stand is, maar we hebben merkbaar minder aanloop in het gebouw.” De wethouder deelde de zorg en dacht ook mee aan wat oplossingen.

Oprechte interesse

Arnoud kijkt positief terug op het bezoek. “Wij hebben een goed gesprek met de wethouder gehad. En ze was ook oprecht geïnteresseerd in de bewoners. Ze zou zo aan de slag kunnen als buurtwerker, haha.”

Uitgelicht nieuws

Video×