Buurtwerk Logo

Voor iedereen een kans op ontwikkeling: SWKGroep en JINC verlengen samenwerking

Als het klikt ga je door en dus verlengt de SWKGroep, waar Buurtwerk onderdeel van is, de samenwerking met JINC voor een derde jaar. Het gezamenlijke doel blijft onveranderd: iedereen een kans bieden om te ontwikkelen.

JINC helpt de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt vergroten. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling van mensen. “Vandaar dat ons partnerschap zo sterk is”, zegt Lisette van Os, directeur Buurtwerk. En zij maakt dat gelijk specifieker: “JINC helpt de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, aan een betere start op de arbeidsmarkt. De jongerenwerkers van Buurtwerk zijn daarbij van grote toegevoegde waarde.”

Baas van Morgen

Samen verzorgen Buurtwerk en JINC weer sollicitatietrainingen. De SWKGroep biedt de jongeren bliksemstages aan en geeft begin volgend jaar de directeursfuncties voor één dag aan jongeren met het project ‘Baas van Morgen’. Zo krijgen deze jongeren de kans om te ontdekken hoe het is om de baas te zijn én krijgt de SWKGroep van hen een frisse, vernieuwende blik op hun processen. “Een mooie vorm van kinderparticipatie en samenwerking. Jongeren zien van dichtbij wat er mogelijk is in de toekomst. Op die manier bouwen we aan meer zelfvertrouwen. Want daar gaat het om”, vertelt Jonna Wiersma, vestigingsdirecteur JINC Rotterdam Rijnmond.

Uitgelicht nieuws

Video

×