Buurtwerk Logo

Tulpen uit Rotterdam

Tulpen uit Rotterdam is een bijzonder project waar veel mensen vrolijk van worden. Door bewoners voor bewoners. Een initiatief van Piet de Jong en nu in samenwerking met Buurtwerk in de Rotterdamse wijk Nesselande.

Sociaal in de wijk

Met een groep bewoners maken we bloemstukken onder begeleiding van een ervaren bloembinder. Het bijzondere van dit project is dat de deelnemers de bloemstukken niet zelf houden. Zij geven het weg aan een bewoner die op dat moment wel een bloemetje en de nodige positieve aandacht kan gebruiken!

Zeg het met een bloemetje

Deelnemers leren om verschillende bloemwerken te maken. De ene keer een vaas voor de in hal van een ouderenvoorziening. De andere keer gaat het bloemstuk naar iemand die op bed ligt. Zo leert de werkgroep de verschillende technieken van het bloembindersvak. Deelnemers bepalen zelf voor wie ze een bloemstuk maken. Als de bloemstukken klaar zijn, gaan ze de wijk in om alles te bezorgen. Aanbellen met bloemen verlaagt de drempel om contact te leggen en een praatje te maken. Zo komen mooie ontmoetingen tot stand.

Mooie ontmoetingen door ‘Tulpen uit Rotterdam’

De vazen worden weggebracht en na twee weken weer opgehaald. Als het mogelijk is, wordt de bewoner gevraagd om de vaas zelf terug te brengen op de dag dat de werkgroep aan het werk is. Met een gezamenlijk kopje koffie of thee is er opnieuw een ontmoetingsmoment. Ervaring leert dat dit project mooie ontmoetingen tussen buurtbewoners tot stand brengt en duurzame vriendschappen ontstaan.

Voor meer informatie over Tulpen uit Rotterdam: tineke.vandenberg@buurtwerk.nl

Uitgelicht nieuws

Video

×