Buurtwerk Logo

Team Zoetermeer

Aissa al Wahabi (Meerzicht/Palenstein)

Jongerenwerker

Passie, betrouwbaarheid, verbinden en verrassen. Kernwaarden waar Aissa voor 100% achter staat. Door jongeren te ondersteunen, te stimuleren en te activeren wil hij hen laten opgroeien tot zelfstandige en zelfredzame volwassenen. Volwassenen die op hun manier kunnen participeren in de maatschappij. Die zorgen voor een goed opgroei- en leefklimaat voor de jongeren van de toekomst. Actief als hij is, zorgt Aissa toch voor rust en vertrouwen. Zodat jongeren leren vertrouwen op hun eigen vaardigheden en talenten. Je vindt Aissa in de wijken Meerzicht en Palenstein.

Aissa is bereikbaar per e-mail: aissa.alwahabi@buurtwerk.nl  en per telefoon: 06 22 14 48 05. Als je hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Aissa al Wahabi (Meerzicht/Palenstein)

Ali Zaroual (Buytenwegh/de Leyens/Palenstein)

Jongerenwerker

Door een goede dosis humor met een open sociale houding te combineren in de persoonlijke begeleiding, spoort Ali jongeren aan om te sporten. Hij begeleidt jongeren naar het project ‘Citytrainer’. De cursus ‘Ik train mijn stad’ voor jongeren, waar ze leren sportevents te organiseren, is een goede opstap naar werk of studie. Als Citytrainer kan je je creatieve en sportieve talent kwijt. En dat vindt Ali belangrijk. De sportevents zijn belangrijk in een wijk, zowel om culturen met elkaar te verbinden als om te fungeren als uitlaatklep voor de jongeren. Zijn opleiding Sociaal-Cultureel Werk en ervaring bij ‘Thuis op straat’ hebben hem inzicht gegeven in manier van aanpak van begeleiding van jongeren en criminele jeugd. Sportief als hij is, weet hij als geen ander te motiveren. Buytenweg, de Leyens en Palestein zijn de wijken waarin je deze sportieveling tegenkomt.

Ali is bereikbaar per e-mail: ali.zaroual@buurtwerk.nl en per telefoon: 06  20 60 70 54. Als je hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Ali Zaroual (Buytenwegh/de Leyens/Palenstein)

Anniek Jong (Teamleider)

Teamleider

Voor ieder team is het belangrijk dat er een motivator is. Iemand die met je meedenkt, waar je mee kan sparren en die je coacht waar nodig. Voor de jongerenwerkers in Zoetermeer is dat Anniek. Anniek is een ervaren professional. Met functies als jongerenwerker, pedagogisch medewerker in een jeugdgevangenis en senior jongerenwerker is zij wat je noemt een ‘expert in het vak’. Anniek heeft geen aandachtswijk. Zij zet zich met haar collega’s in heel Zoetermeer in voor het beperken van jongerenoverlast. Communicatie en wederzijds begrip zijn hierin twee belangrijke pijlers. Het in contact brengen van de melder met de overlastgevers levert veel positieve reacties op. Daarin kan en wil Buurtwerk het verschil maken. Voor de buurt, de wijken en de gemeente maar vooral voor de jongeren en de buurtbewoners. Anniek zet ook in op individuele begeleiding en trajectbegeleiding. Binnen een traject ondersteunt zij met haar collega’s jongeren die hulpvragen op meerdere leefdomeinen hebben. Denk aan schulden, het ontbreken van een dagbesteding of problemen met justitie. Genoeg te doen dus voor Anniek en haar team!

Anniek is bereikbaar per e-mail: anniek.jong@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 30 06 11 02.

Anniek Jong (Teamleider)

Daniel Souisaj (Buytenwegh/de Leyens)

Jongerenwerker

Waar liggen de interesses van jongeren? Wat vinden jongeren belangrijk in het leven? Wat houdt hen bezig? Wat gaat goed en wat kan beter? Dat zijn vragen waar Daniel dagelijks mee bezig is. Daniel vindt snel aansluiting bij jongeren. Een absolute must om hen te helpen of ondersteunen bij hulpvragen. Eén van de eisen hierbij is het gebruiken van je netwerk. Hiermee kan Daniel het verschil maken in de omgeving van een jongere. Hij is altijd op zoek naar verbinding. Verbinding tussen jong en oud. Tussen de gemeente en andere samenwerkingspartners. Verbinding is de sleutel voor een goed netwerk, initiatieven in de wijk en succesvol jongerenwerk. Daniel is een belangrijke spil in deze facetten van de wijken Buytenwegh en de Leyens. Samen met Daniel kunnen wij het verschil maken. Verschil tussen een positief leefklimaat en binnen de gezinssituatie van een jongere. En is dat niet waar het om gaat?

Daniel is bereikbaar per e-mail: daniel.souisaj@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 10 19 28 13. Als je hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Daniel Souisaj (Buytenwegh/de Leyens)

Jean Rucyahana (Oosterheem)

Jongerenwerker

Jean is sinds 2017 werkzaam als jongerenwerker in Zoetermeer. Hij vindt het prettig om groepen te begeleiden en jongeren individueel te coachen. Naast zijn werk als jongerenwerker is hij ook bestuurslid van stichting ‘Haagse Vaders’ en vrijwilliger bij stichting ‘Aardewerk’. Hij houdt zich ook graag bezig met  fotografie en video. Je komt Jean vooral tegen in de wijk Oosterheem.

Jean is bereikbaar per e-mail: jean.rucyahana@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 23 36 51 12. Als je hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Jean Rucyahana (Oosterheem)

Jesse Kaihatu (Noordhove/Seghwaert)

Jongerenwerker

Met zijn enthousiasme, passie voor calisthenics en hiphopcultuur is Jesse een kei in het ontdekken van talent en leiden van een positieve leefstijl. Zijn ideaal? Iedere (kwetsbare) jongere die zijn pad kruist, verwerft een sterke, maatschappelijke positie. Dat dat niet altijd makkelijk is, weet Jesse maar al te goed. Maar hij krijgt er energie van om ‘tools’ mee te geven waarmee hij jongeren een waardevolle betekenis kan geven in hun leven. De kunst is om hen te laten geloven in het eigen talent. Om hen het vertrouwen te geven dat dromen te realiseren zijn. Met (coachings)gesprekken, een luisterend oor maar ook zijn netwerk van samenwerkingspartners stimuleert hij jongeren tot het maken van keuzes. Zodat zij regie hebben over hun eigen doelen en dromen. Op deze manier worden zij verantwoordelijker en zelfstandiger en versterken zij het zelforganiserend vermogen. Denk aan het oplossen van de eigen maatschappelijke problemen, het opzetten van een wekelijkse sport- of muziekactiviteit of toeleiding naar school/werk. Jesse is actief in de wijken Noordhove en Seghwaert.

Jesse bereikbaar per e-mail: jesse.kaihatu@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 2 38 68 61. Als hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Jesse Kaihatu (Noordhove/Seghwaert)

Lenny van der Zijde (Rokkeveen)

Jongerenwerker

Door positiviteit, motivatie en drijfkracht met elkaar te combineren in de persoonlijke begeleiding  zet Lenny ieder in zijn eigen kracht. Leren vertrouwen op je eigen talenten en kunnen is wat zij jongeren mee wil geven. Lenny is een inspirerende, professionele wijkjongerenwerker die haar ervaringen in de jeugdhulpverlening inzet om te motiveren en te begeleiden. Ondernemend als zij is, zet zij zich in om de jongeren te laten zien welke talenten zij in zich hebben en welke activiteiten zij succesvol kunnen opzetten. Waardoor zij uiteindelijk makkelijker keuzes kunnen maken voor de toekomst. Lenny gaat graag de samenwerking aan met andere organisaties. Daarbij richt zij zich vooral op de wijk Rokkeveen.

Lenny is bereikbaar per e-mail: lenny.vanderzijde@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 23 99 22 32. Als je haar op straat tegenkomt, spreek haar gerust aan!

Lenny van der Zijde (Rokkeveen)

Michèle van der Meulen (Meerzicht/Rokkeveen)

Jongerenwerker

“It takes a whole village to raise a child” is het motto van jongerenwerker Michèle. Bewapend met een flinke dosis kennis over pionieren, contact leggen en verbinden tref je haar aan   in de wijken Meerzicht en Rokkeveen. Als voormalig trainer/coach van vroegtijdig schoolverlaters is zij zich als geen ander bewust van de ondersteuning die jongeren nodig hebben bij de vormgeving van hun maatschappelijk leven. Dit doet zij door contact te maken met buurtbewoners en in het bijzonder met jongeren. Ontdekken waar de behoefte ligt om te groeien en daar samen gerichte activiteiten voor organiseren. Als jongerenwerker met taakaccent ‘trajectbegeleiding’ heeft zij ook als taak om jongeren te begeleiden wanneer zij met vragen en problemen zitten waar ze zelf even niet uitkomen. Denk hierbij aan een problematische thuissituatie, school of identiteit. Naast haar werk is Michèle actief als vrijwillig coördinator voor de buurtpreventie in Vlaardingen. Ze staat haar mannetje dus!

Michèle is bereikbaar per e-mail: michele.vandermeulen@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 13 81 58 81. Als je haar op straat tegenkomt, spreek haar gerust aan!

Michèle van der Meulen (Meerzicht/Rokkeveen)

Suzanne Luyken (Oosterheem)

Jongerenwerker

Waar Suzanne in gesprek gaat, ontstaat enthousiasme. Suzanne is een energieke, professionele jongerenwerker die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Geïnspireerd door de wijk kijkt ze waar de kansen liggen en op straat ziet zij de kans om jongeren te inspireren. Suzanne heeft inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring als jongerenwerker. Met haar taakaccent ‘talentontwikkeling’ vindt zij het belangrijk dat jongeren de kans krijgen om te ontdekken wie zij zijn. Haar doel is om jongeren te laten zien dat zij het verschil zelf kunnen maken. Met talent, inspiratie en de juiste verbindingen maken de jongeren de omslag van een consumerende naar een producerende rol. Met mooie projecten en activiteiten als resultaat.

Buurtwerk werkt in Zoetermeer met twee jongerenproductiehuizen. Daar kunnen jongeren hun talenten ontwikkelen op de meest uiteenlopende gebieden. Denk aan dansen, muziek maken, fotografie of koken. Vanuit Oosterheem is Suzanne aan één van deze jongerenproductiehuizen gekoppeld. En zij zet zich dan ook met veel plezier in om van het idee van de jongeren een groots project te maken.

Suzanne is bereikbaar per e-mail: suzanne.luyken@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 10 43 22 10. Als je haar op straat tegenkomt, spreek haar gerust aan!

Suzanne Luyken (Oosterheem)

Umar Malik (Buytenwegh/de Leyens/Palenstein)

Jongerenwerker

Bij Umar schijnt altijd de zon. Met zijn positieve houding en flinke dosis humor is hij een inspirator voor anderen. Daarnaast beschikt hij over een uitstekend inlevingsvermogen en geeft hij iedereen de aandacht die hij nodig heeft. Deze uitgangspunten zijn kenmerkend voor Umar. Zie je Umar, dan zie je een motivator. Met zijn positieve energie zet hij jongeren in hun kracht en helpt hij hen ontdekken wat hun drijfveren zijn. Zo behalen zij samen meer successen in de samenleving. Ben je op zoek naar de zon? Ga dan op zoek naar Umar in de wijken Buytenwegh, de Leyens en Palenstein.

Umar is bereikbaar per e-mail: umar.malik@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 83 63 34 36. Als je hem op straat tegenkomt, spreek hem gerust aan!

Wendy Rietveld (Noordhove/Seghwaert)

Jongerenwerker

Wendy is een Rotterdammer in hart en nieren. Proactief, gedreven en ze weet van aanpakken. Al ruim 14 jaar is zij actief als jongerenwerker in onder andere Capelle aan den IJssel en diverse wijken in Rotterdam. Hierdoor heeft zij een schat aan ervaring opgedaan in het werken met diverse, soms moeilijke doelgroepen. Dat vraagt maatwerk, maar dat is dan ook een van de kernkwaliteiten van Wendy. Zij ziet precies wanneer iemand een aai over zijn bol nodig heeft, een steuntje in de rug of een spreekwoordelijke ‘schop onder de kont’. Talent? Wendy heeft er oog voor en zet hiermee de jongeren in hun kracht. Naast het jongerenwerk is ze actief als gediplomeerd voetbaltrainer. Een mooie toevoeging op haar toch al mooie cv als jongerenwerker. In haar functie als jongerenwerker met taakaccent ‘trajectbegeleiding’ in Noordhove en Seghwaert kun je haar tegenkomen op straat, op scholen, bij verenigingen, in winkelcentra en soms thuis op bezoek bij jongeren. Naast inzet op het tegengaan van overlast begeleidt zij jongeren individueel met diverse hulpvragen.

Wendy is bereikbaar per e-mail: wendy.rietveld@buurtwerk.nl en per telefoon: 06 82 69 22 96. Als je haar op straat tegenkomt, spreek haar gerust aan!

Wendy Rietveld (Noordhove/Seghwaert)

Uitgelicht nieuws

Video

×