Buurtwerk Logo

‘Scheiden … en de kinderen?’

Scheiden en kinderen

Deze week krijgen 1300 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Zo ook volgende week, de week daarop en de week daarop … Buurtwerk, CJG en WOT Schiedam steken de handen ineen. Onze gezamenlijke kennis delen we graag met u in de informatiebrief ‘Scheiden … en de kinderen?’.

Jaarlijks hebben 70.000 kinderen te maken met een scheiding. Een lastige en onzekere periode voor zowel de kinderen als de ouders. Er moet veel door ouders worden geregeld, uitgezocht en besloten terwijl emoties een grote rol innemen. Wanneer emoties de overhand krijgen wordt de beleving en het belang van het kind steeds minder zichtbaar en is er het risico van een vechtscheiding. Dit willen we voorkomen door zo vroeg mogelijk informatie en ondersteuning te bieden onder andere door de digitale informatiebrief ‘Scheiden … en de kinderen?’.

De informatiebrief is samengesteld door Buurtwerk, het hulp- en ondersteuningsaanbod is afgestemd op uw gemeente. Editie Schiedam (2018) is een uitgave van Centrum Jeugd en Gezin Schiedam (CJG), Wijk OndersteuningsTeam Schiedam (WOT) en Buurtwerk.

We hopen dat deze informatie van dienst is bij het regelen van alle veranderingen, waardoor kinderen zo min mogelijk last ervaren en zich veilig en geborgen kunnen voelen in de nieuwe situatie.

Uitgelicht nieuws

Video

×