Home

Rotterdamse Jaar van de Taal

Goed lezen, schrijven, rekenen en computeren is belangrijk. Daarom heeft wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit, Jeugd en Taal) 2021 uitgeroepen tot het Rotterdamse Jaar van de Taal. Wie de Nederlandse taal goed begrijpt, is beter in staat om werk te vinden, de eigen financiën op orde te hebben, kinderen op te voeden en gezond te blijven. 90.000 Rotterdammers hebben moeite met lezen en schrijven. Daardoor komen ze op het gebied van werk, geld, opvoeding en gezondheid vaker in de problemen. Daar is iets aan te doen!

Zo helpt Buurtwerk via het Taalpunt Prins Alexander (kwetsbare) bewoners met taalondersteuning in de vorm van wekelijkse taallessen. Het gaat hierbij om personen die Nederlands als tweede taal willen leren, maar ook gewoon om personen voor wie Nederlands de moedertaal is. Iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven of spreken van Nederlands kan zich aanmelden.

De taallessen worden verzorgd door vrijwilligers die op zoek zijn naar een betekenisvolle activiteit. Zo snijdt het mes aan twee kanten!

Lees hier het interview dat Zorgzaam010 hield met een van onze taalvrijwilligers.