Home

Citytrainer

Je ziet jongeren opbloeien als Citytrainer

Wist jij dat je jouw talent kunt gebruiken om de buurt nog leuker te maken? Je kan meedoen op jouw manier. Heb je toffe ideeën? Ben je sportief of creatief? Ben jij een groot organisatietalent? Dan zijn er kansen om gave dingen te doen in jouw buurt. Buurtwerk kan jouw helpen. Wij maken van jou een Citytrainer!

Citytrainer

Met een speciale cursus kunnen jongeren tussen de 14 en 21 jaar Citytrainer worden. Talentontwikkeling en meedoen: daar draait het om. Het project Citytrainer leidt tot gecertificeerde jongeren die zorgen voor speelbare pleinen en bruisende activiteiten in de wijk.

Ik train mijn stad

Maar hoe werkt het? Buurtwerk zoekt jongeren met hart voor de stad, die Citytrainer willen worden. Wanneer we acht enthousiastelingen hebben start de cursus, ‘Ik train mijn stad’. In zes modules leren jongeren om culturele, sportieve evenementen en clinics te organiseren. Een goede balans tussen theorie en praktijkervaring zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen. De modules zijn:

  • presenteren;
  • staan voor een groep;
  • omgaan met en aansluiten bij verschillende doelgroepen;
  • voorbereiden van activiteiten;
  • evenementplanning en budget;
  • feedback geven en ontvangen.

Aan de slag

Inzet en succes belonen we met een certificaat. En dan aan de slag. Met het organiseren van clinics, bootcamps, toernooien of evenementen op openbare sport- en spelvoorzieningen. Het liefst samen, met eigen vrienden, wijkgenoten of medescholieren. Zo benutten jongeren hun creativiteit en talenten. Door op ontspannende manier te leren en vaardigheden te versterken die later goed van pas komen.

Betrokkenheid bij de buurt

Buurtwerk stimuleert de cursisten om minstens twee personen mee te nemen naar een door hen georganiseerd evenement, of de certificaatuitreiking. Zo zorgen we voor betrokkenheid van het sociale netwerk en de buurt. Wanneer dit moeilijk is, bespreken we dat.

Jongeren bloeien op

Je ziet jongeren opbloeien als Citytrainer. Ze raken enthousiast over hun eigen inzet en kunnen. Bovendien zijn ze meer betrokken bij hun buurt, veroorzaken minder overlast en voelen ze zich verantwoordelijk. Omdat Citytrainers de openbare pleinen en speelterreinen benutten voor activiteiten is er tevens een vorm van toezicht. Wat de kleine kinderen als prettig ervaren.

Meer dan 30 Citytrainers

Inmiddels hebben we meer dan 30 Citytrainers opgeleid die ruim 150 evenementen organiseerden voor hun buurt.

Wilt u meer weten over onze inzet op dit thema? Stuur dan een e-mail naar info@buurtwerk.nl.