Buurtwerk Logo

Ouders in actie

Buurtwerk-ster

Waarom wil mijn kind niet op tijd naar bed?” “Het lijkt of mijn kind niet kan samen spelen” “Een luisterboek is toch eigenlijk net zo goed als voorlezen?” Ouders hebben met veel verschillende vragen te maken. Daarom is er in een Prins Alexander het project ‘Ouders in Actie’ gestart.

Vragen bij de dagelijkse opvoeding, bij de keuze van een sport of een club, de school en andere grotere en kleinere opvoedingszaken. Vaak besef je als ouder niet dat anderen met dezelfde vragen rondlopen als jijzelf. Het project ‘Ouders in Actie’ ondersteunt ouders door het onderling uitwisselen van die vragen en ervaringen. Ouders in Actie in Prins Alexander is een samenwerking tussen CJG Rotterdam, Buurtwerk en vrijwillige enthousiaste ouders.

Tips en tricks voor ouders

Het blijkt dat ouders die regelmatig met andere ouders praten over de opvoeding van hun kinderen minder stress ervaren. Veel ouders lopen tegen dezelfde problemen en vraagstukken aan. Door deze ervaringen te delen vind je sneller tips en  ondersteuning bij elkaar. De vrijwillige Ouder in Actie kan doorverwijzen naar bijvoorbeeld het CJG of zorgt ervoor dat een specialist wordt uitgenodigd voor een van de bijeenkomsten over een specifiek onderwerp. “Het is fijn om herkenning  te ervaren en over de opvoeding van je kind te praten met anderen, zo kom je op andere ideeën en kan je anderen helpen met jouw ideeën en ervaring.” Een Ouder in Actie creëert een veilige omgeving waarin open gesproken kan worden over alle aspecten van de opvoeding.

Word Ouder in Actie

Om een Ouder in Actie te worden, volg je een training van vier bijeenkomsten gericht op het organiseren van bijeenkomsten, gespreksvaardigheden en algemene pedagogische basiskennis. Na goed gevolg van de training en het geven van drie bijeenkomsten krijg je een certificaat. Met dit certificaat organiseren Ouders in Actie zelf bijeenkomsten in de eigen wijk en omgeving. Ouders in Actie kan je dus tegenkomen op de basisscholen, sportverenigingen en in de Huizen van de Wijk. “Ouders in Actie is een heel mooi project, het is  goed voor anderen en goed voor mezelf! Ik ben er trots op om Ouder in Actie te zijn”.

Wilt u ook graag Ouder in Actie worden neem dan contact op met Buurtwerk.

Uitgelicht nieuws

Video

×