nir-1-aspect-ratio-1903-386
Home

Nieuw in Rotterdam

Nieuw in Rotterdam is bedoeld om (gezins-)migranten zo snel en zo goed mogelijk op weg te helpen bij inburgering en meedoen aan de Rotterdamse samenleving. Wanneer u inburgeringsplichtig bent, moet u binnen drie jaar na aankomst in Nederland alle examenonderdelen voldoende hebben afgesloten. Ook als u niet inburgeringsplichtig bent, kunt u terecht voor ondersteuning bij het vinden van uw weg in Rotterdam.

Nieuw in Rotterdam ondersteunt (gezins-)migranten naar:

• Taal- en/of inburgeringsonderwijs
• Vrijwilligerswerk en/of betaald werk
• Voorzieningen en het regelen van praktische zaken

Asielzoekers en statushouders worden ondersteund door andere aanbieders vanuit de Rotterdamse aanpak statushouders.

Om goed de weg te vinden in de samenleving heeft u kennis nodig en moet u weten welke rechten en plichten u heeft. Daarom bieden wij de volgende diensten aan op diverse locaties in Rotterdam. Klik hier voor de workshops en meet-ups.

Ook is er een digitale toolkit nieuwe Rotterdammers beschikbaar met informatie over het leven, wonen en werken in Rotterdam.

Nieuwsbrief
Via onderstaande link kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en blijft u op de hoogte van de workshops en activiteiten van Nieuw in Rotterdam.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Bekijk hier alle nieuwsbrieven van Nieuw in Rotterdam.

Contact
Als u informatie wilt over workshops die voor u interessant kunnen zijn of u heeft behoefte aan een individueel gesprek dan kunt u mailen naar Nir@buurtwerk.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Nieuw in Rotterdam is een samenwerkingsproject tussen Stichting Voorlichters Gezondheid en Buurtwerk.nl