20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Zorgwethouder Sven de Langen brengt bezoek aan het Huis van de Wijk Ommoord

In het kader van de Week tegen de Eenzaamheid, bracht zorgwethouder Sven de Langen een bezoek aan het nieuwe Huis van de Wijk in Ommoord. Daar sprak hij met de vrijwilligers en welzijnswerkers om hen te bedanken voor hun inzet tijdens de coronaperiode. Ook sprak hij uitgebreid met deelnemers van verschillende initiatieven.

 Oprechte interesse en betrokkenheid

“Van onmetelijke waarde”, zo noemde de Langen de inzet van de tientallen vrijwilligers en welzijnswerkers van de afgelopen maanden. De wethouder toonde oprechte interesse tijdens zijn bezoek. Zo ging hij in gesprek met zes bezoekers van het Buurtwerk-initiatief Bakkie in de Buurt, en sprak hij met vrijwilligers en buurtwerkers. “Ontzettend vriendelijk dat de wethouder op deze manier van zich laat horen”, vertelt vrijwilliger Samir. “Dat kan ik zeker waarderen, want we hebben hard gewerkt. Hij vroeg mij wat ik zou doen als ik wethouder was. Daar heb ik natuurlijk uitgebreid op geantwoord!”, lacht Samir.

2500 hulpvragen

Ook regiomanager Vincent Ferdinandus is enthousiast over het bezoek van de wethouder. “Eenzaamheid is, zeker tijdens deze coronacrisis, een groot probleem. Met name onder ouderen”, vertelt hij. “Buurtwerk zette daarom samen met andere welzijnsinstellingen de sociale hulpdienst corona op. Bewoners kunnen makkelijk en snel telefonisch contact opnemen voor hulp en ondersteuning. We hebben bijna 2500 telefonische hulpvragen kunnen beantwoorden. Schitterend werk en ik vind het ontzettend mooi dat de wethouder zo trots op ons is!”