Buurtwerk.nl is nu onderdeel van gro-upNaar gro-up.nl
20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Winnend kunstwerk geschonken aan Buurtwerk Rotterdam, Ommoord

In 2020 werd aan de leden van de Kunstkring Prins Alexander gevraagd een nieuw kunstwerk te creëren rond het thema Corona. Vijfentwintig leden van de Kunstkring gebruikten de pandemie-tijd om, aan huis gekluisterd, toch een heel nieuw kunstwerk te maken. Samen maakten zij dertig kunstwerken, waarvan er drie beloond werden met een prijs, toegekend door een deskundige jury.

Deze dertig kunstwerken werden het vorige kwartaal tentoongesteld in Huis van de Wijk Ommoord (De Molshoop). Bezoekers (en ook leden van de Kunstkring) mochten kiezen aan welke instelling het kunstwerk, dat de 1ste prijs won in het Kunstconcours, daarna zou worden geschonken. Voorwaarde was dat deze instelling zich in coronatijd in bijzondere mate maatschappelijk had onderscheiden. Er werd flink gestemd en Buurtwerk Ommoord (Huis van de Wijk – Ommoord) verkreeg 28% van de uitgebrachte stemmen. Direct gevolgd door Erasmus MC en Hospice Ommoord. Daarnaast werd er nog op negen andere instellingen gestemd.

Op 26 oktober werd het kunstwerk ‘Corona Liefde’, gemaakt door de Ommoordse kunstenares Els Mulder, overhandigd door voorzitter van de Kunstkring Peter Buisman aan Buurtwerk-MT-vergadervoorzitter Bastiaan van Kan.

Klik hier om het krantenartikel te lezen.