20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Samenwerking Havensteder en DemenTalent

Havensteder is een samenwerking aangegaan met het project DemenTalent van Buurtwerk van Aafje in Prins Alexander. Vanuit ‘Havensteder-doet’ hebben 41 medewerkers zich aangemeld om als vrijwilliger in gezet te worden bij het project DemenTalent. Een project waar gekeken wordt waar deze doelgroep blij van wordt en nog ingezet wil worden bij bijvoorbeeld het tuinteam, voorlezen op school of meewerken in het bos.

Senioren wonen langer thuis en naar verwachting zullen meer mensen te maken gaan krijgen met dementie. Het is mooi om te merken dat de medewerkers van Havensteder open staan om getraind te worden in de eerst signalen van dementie en hoe hier mee om te gaan. Deze training is gegeven door samendementievriendelijk.nl daar werden de tips gedeeld zoals GOED omgaan met dementie en de signalenkaart.

Medewerkers van Havensteder vonden het fijn om de informatie middels de online training te ontvangen. Tevens hebben zij veel opgestoken over de signalen en tips. Ze gaven aan dat het zowel in privé als in het werk zeker bruikbaar is. Met dank aan de trainers van samendementievriendelijk.nl