20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Partner van PBS IN DE WIJK

Buurtwerk is als één van de partners van PBS IN DE WIJK heel blij dat deze methodiek nu is opgenomen in de landelijke Databank Effectieve Jeugdinterventies.

PBS IN DE WIJK is een wijkbrede gedragsaanpak, die professionals, vrijwilligers, ouders en andere geïnteresseerden in een wijk concrete tools in handen geeft, om samen te bouwen aan een duurzaam, positief wijkklimaat. Doel van de aanpak is om sociaal gedrag van kinderen en jongeren te bevorderen en gedragsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. De gezamenlijke, positieve ‘taal’ die met PBS ontstaat, zorgt voor duidelijkheid, herkenbaarheid en voorspelbaarheid en werkt verbindend.

Binnen Team Rotterdam Zevenkamp zijn we al lekker aan de slag met PBS. Het is geïntegreerd in ons werk en we spreken duidelijke gedragsverwachtingen uit naar (jonge) bewoners en bezoekers. Om deze gedragsverwachtingen kenbaar te maken in de wijk heeft het jongerenwerk samen met kinderen en jongeren uit de buurt hard gewerkt aan communicatie-uitingen. Deze zullen de komende tijd goed zichtbaar worden in de wijk Zevenkamp.