20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Buurtwerk heeft nieuwe directeur voor één dag!

De baas zijn voor één dag. Wie wil dat nou niet? Donderdag 10 juni heeft Buurtwerk, onderdeel van de SWKGroep, een nieuwe baas. Dan staat directeur Tanja Jagtenberg, in het kader van De Baas Van Morgen, haar stoel af aan Eslam Alyounes (17 jaar, Zuidrand College). Samen gaan zij aan de slag met het thema van dit jaar: gelijke kansen op de werkvloer.

JINC Baas van Morgen verbindt het thema ‘kansengelijkheid’ omdat ze samen met jongeren en het bedrijfsleven na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. Dat sluit naadloos aan bij de waarden van de SWKGroep, waar Buurtwerk onderdeel van uitmaakt. “Het is een hele eer om, samen met de andere directieleden van de SWKGroep, mijn stoel af te staan aan een Baas van Morgen. Ieder kind heeft recht op gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Fijn om daar op deze manier een steentje aan bij te dragen”, aldus Tanja Jagtenberg.

Tijd om kennis te maken

Online kennismaken via Teams. Dat hoort er vandaag de dag bij voor een baas. Tijdens de Teams-call op donderdag 27 mei is het Eslam, samen met de andere zeven Bazen van Morgen die de SWKGroep gaan verrijken, gelukt om haar eerste stappen als directeur te zetten. Ze besprak met Tanja welke klus 10 juni op haar wacht. Door een kennismakingsspel te spelen leerden ze alvast veel over elkaar en ‘hun’ organisatie. Tanja: “Eslam was eerst wat verlegen. Maar dat verdween tijdens het gesprek.” “Eerst vond ik het inderdaad spannend”, vertelt Eslam. “Maar toen Tanja vertelde over haar gezin en dat zij een moeder heeft van 81 jaar waar zij voor zorgt, durfde ik haar ook meer over mijzelf te vertellen. Tanja gaf mij een heel mooi compliment en noemde mij stoer. Ik heb er veel zin in om haar op 10 juni weer te zien en verder te praten.”

Over JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die
opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij waarin achtergrond niet bepalend is voor de toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.