20-1910_BRTW_Banner-nieuwspagina-header-01-aspect-ratio-1903-386
Home

Buurtwerk deelt boodschappen-pakketten uit

“98, 99, 100! Voor deze wijk staat alles klaar!” In Huis van de Wijk De Oriënt, Prins Alexander Rotterdam, wordt hard gewerkt. Alle corona-maatregelen in acht nemend worden maar liefst 683 Buurtwerk-tassen gevuld met producten die Unilever belangeloos ter beschikking heeft gesteld. De tassen zijn bestemd voor mensen die dat in deze moeilijke tijd maar al te goed kunnen gebruiken*.

“Flessen Andy, zakken aardappelen, Dove doucheschuim, blikken soep, rookworst, Glorix….het is een mega-klus om alles in te pakken. Maar wat hebben alle collega’s er plezier in!” Aan het woord is Manja Hopmans, manager Projecten en Innovatie bij de SWKGroep. Ze belt vanuit de auto waarmee zij, samen met een aantal collega’s van Buurtwerk, tassen naar de mensen toebrengt.

De kracht van de SWKGroep
Toen Manja door Lisette van Os, directeur Buurtwerk, gevraagd werd of zij met haar kennis en ervaring Buurtwerk wilde ondersteunen bij het uitvoeren van deze actie, twijfelde ze geen moment. “Dit zijn de momenten waarop je de samenwerking en de kracht van de SWKGroep ziet. We doen dit echt sámen. Iedereen helpt.”

Iets voor een ander doen
Zo stellen Kinderopvang BijDeHand en IJsselkids Kinderopvang hun busjes beschikbaar om de tassen te vervoeren. De dames die normaal gesproken het bedrijfsrestaurant runnen op het hoofdkantoor van de SWKGroep, verzorgen de lunch voor alle betrokken collega’s. Buurtwerk coördineert en zorgt samen met vrijwilligers voor de uitvoering. “Er hangt echt een geweldige sfeer en we zijn blij dat we iets voor een ander kunnen betekenen”, geeft Manja aan.

Warm, positief maar ook schrijnend
Bij het in ontvangst nemen van de tasjes, zijn de reacties overwegend warm en positief. Soms ook schrijnend. Manja vertelt: “Er was een mevrouw die vroeg of we nog even wilden blijven staan om wat langer te praten. Ze gaf aan al dagen niemand gesproken te hebben. Dat raakt me wel hoor… Er was ook iemand die heel dankbaar en verbaasd was ‘omdat ze gisteren ook al fruit gekregen had’. Mooi hè?”

Belteam
In de tasjes zit ook een kaart van Buurtwerk met daarop het nummer van het belteam. Manja: “Als mensen hulp nodig hebben, bijvoorbeeld met het doen van boodschappen, of gewoon een praatje willen maken, dan kunnen ze contact opnemen met het belteam van Buurtwerk. We hopen met de pakketten, het belteam en de aanwezigheid van onze Buurtwerkcollega’s in de wijk mensen zo goed mogelijk te steunen in deze nare tijd.”

* De afgelopen weken zijn, in zorgvuldig overleg, namen en adressen geselecteerd door samenwerkende partijen van Buurtwerk en Buurtwerk zelf. Het gaat hier bijvoorbeeld om kwetsbare ouderen, m
ensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking die zelfstandig wonen, mensen met een beperkt inkomen en mensen zonder of een zeer beperkt netwerk.