Buurtwerk Logo

Leer- en werkcentrum Oriënt

Buurtwerk zet beproefde Piëzo-methodiek in om de participatie van bewoners (nog meer) te vergroten. In Huis van de Wijk Oriënt is een leer- en werkcentrum opgezet volgens het principe van deze methode. Met elkaar voor elkaar. Iedereen die zijn talenten wil ontdekken en ontwikkelen of iets voor een ander wil betekenen kan meedoen in de Oriënt. Door deel te nemen aan cursussen, trainingen en andere activiteiten en het verrichten van vrijwilligerswerk. De Piëzo-methodiek is een overzichtelijk stappenplan dat wordt ingezet bij de ondersteuning van de deelnemers bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Stapsgewijs worden deelnemers in de gelegenheid gesteld zich te ontwikkelen en zo hun deelname aan de samenleving te vergroten.

Voor meer informatie over de Piëzo-methodiek verwijzen wij u naar  www.piezomethodiek.nl.

De vraag van de deelnemer staat centraal
De cursussen, trainingen en andere activiteiten hebben betrekking op uiteenlopende onderwerpen en talenten, zoals het leren van de Nederlandse taal, gezondheid, kind en opvoeding, computervaardigheden, solliciteren, creativiteit, sport… Maar dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Centraal staat steeds het talent en de behoefte van de individuele deelnemer. Bij dat talent en die behoefte wordt een passend aanbod gezocht. Waar mogelijk en van toepassing worden de deelnemers daarbij begeleid richting opleiding of werk. In leer- en werkcentrum Oriënt zetten deelnemers veelal de stap(pen) op weg naar een grotere deelname aan de samenleving.

Ruimte voor vrijwilligers die iets willen betekenen voor een ander
Mensen die iets willen bereiken voor een ander en daar hun talent voor willen gebruiken, behoren ook tot de doelgroep van onze organisatie. Deelnemers en vrijwilligers maken samen het verschil.

De kosten
Voor de meeste cursussen en trainingen wordt een bijdrage gevraagd. Indien deelnemers zich ook als vrijwilliger inzetten, zijn voor deelname aan de cursussen en lessen die gegeven worden in leer- en werkcentrum Oriënt geen kosten verbonden.

Gratis kinderoppas
Speciaal voor de deelnemers van het leer- en werkcentrum die kinderen van 0 tot 4 jaar hebben is kinderoppas beschikbaar. Ouders kunnen zorgeloos deelnemen aan lessen of vrijwilligerswerk doen terwijl hun kinderen veilig spelen. Aan kinderoppas dienst zijn geen kosten verbonden.

Samenwerking met organisaties
We werken graag samen met andere organisaties. Wilt u deelnemers bij ons aanmelden? Of wilt u plekken beschikbaar stellen waar mensen hun talenten kunnen ontwikkelen door het doen van vrijwilligerswerk? Neem contact op met Lilly Sovilj.

Contactpersoon
Huis van de Wijk Oriënt, leer- en werkcentrum Oriënt
Kobehof 5, 3067 MC Rotterdam
Lilly Sovilj
Lilly.sovilj@buurtwerk.nl
010 – 455 37 99
06 – 12 72 48 13

Uitgelicht nieuws

Video

×