Buurtwerk Logo

Jij en Scheiden, het Brugproject

Jij en Scheiden, een project voor kinderen en ouders die te maken hebben, of hebben gehad met een scheiding. 

Jij en Scheiden: om kinderen te helpen

Het meemaken van een scheiding roept bij veel ouders vragen op over de omgang met en opvoeding van hun kinderen. Voor kinderen betekent een scheiding dat ze plotseling te maken krijgen met veel en grote veranderingen, die ook nog eens sterke emoties oproepen. Doel van het programma is om de ontwikkeling van kinderen na een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen, ondanks het meemaken van deze ingrijpende gebeurtenis. Het programma is een door het NJI erkende interventie en onze uitvoerders zijn gecertificeerde trainers.

Bijeenkomsten voor ouders

In drie bijeenkomsten gaan ouders in gesprek met de trainer en krijgen zij informatie over mogelijke gevolgen van scheiding voor kinderen, ontwikkelingstaken en zaken waar zij rekening mee kunnen houden voor uw kind. Er is aandacht voor het proces van ouderschapsreorganisatie, voor de communicatie van ouders onderling en voor de communicatie met het kind. 

Bijeenkomsten voor kinderen

Op de kindergroep van Jij en Scheiden voel je je al snel samen. Je merkt dat er meer kinderen zijn met gescheiden ouders. Hoe doen zij dat, hoe voelen zij zich? Bij wie wonen ze, welke spullen nemen ze mee en hoe regelen anderen dat eigenlijk? De kinderen kunnen ervaringen en tips uitwisselen, samen lachen en samen oplossingen bedenken. We werken met veel doe-opdrachten, spelletjes en knutselopdrachten. Kortom; het worden een aantal hele fijne middagen!

Meer informatie en aanmelden kan via info@buurtwerk.nl onder vermelding van ‘Jij en Scheiden’.

Bekijk de digitale informatiebrief ‘Scheiden … en de kinderen? (editie 2018)’.

Uitgelicht nieuws

Video

×