Buurtwerk Logo

Consultatiebureau voor ouderen (CBO) maakt doorstart!

Sinds december 2015 is het Consultatiebureau voor ouderen gesloten vanwege verandering in de financieringsstroom. Het wegvallen van deze voorziening is door de wijkbewoners als een groot gemis ervaren.

Bij het ouder worden treden er namelijk verschillende veranderingen in het lichaam op. De spiermassa neemt af, de gewrichten worden stram, het vermogen van hart en longen daalt en de werking van het maag/darmkanaal en de hormoonhuishouding veranderen. Voor veel ouderen levert dit vragen en gezondheidsproblemen op en daarmee konden ze bij het Consultatiebureau voor ouderen terecht. Voor Buurtwerk genoeg redenen om in juli een begin te maken met de doorstart van het CBO voor de regio Prins Alexander.

Het Consultatiebureau voor ouderen is bedoeld voor alle bewoners van 55 jaar en ouder ter voorkoming of  vroegtijdig signaleren van gezondheidsproblemen. U kunt hier terecht voor een gratis gezondheidscheck.

Tijdens uw bezoek doet de ouderenconsulent onderzoek naar uw bloeddruk, pols, cholesterol, bloedsuiker, urine, lengte, gewicht en BMI. Deze uitkomsten, samen met een vragenlijst, geven een goed beeld van uw gezondheid en welzijn. Op basis hiervan krijgt u concrete tips waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Natuurlijk is in dit gesprek ook gelegenheid voor vragen en bedenkingen. Het is niet bedoeld voor gezondheidsklachten die reeds bij uw huisarts of specialist bekend zijn.

Naast de gratis gezondheidscheck starten vanaf september ook weer de themaochtenden ‘Gezond blijven meedoen’ in het Werkpaleis (elke tweede woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur). Het doel van deze bijeenkomsten is om ouderen handvaten te bieden om gezond en actief ouder te worden en zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te kunnen blijven. Thema 14 september: Ouder worden, hoe doe je dat?

Opgave voor de gratis gezondheidscheck en de themaochtenden kan via de receptie van het Huis van de Wijk Prinsenhof Tel: 010-2867218

Uitgelicht nieuws

Video

×