Bewoners>

Meedoen op jouw manier

Meedoen op jouw manier? Wilt u een stap zetten naar werk of contact? Buurtwerk biedt hulp. Samen ontdekken we wat u wilt en (aan)kunt. Sluit u zich bij ons aan? Dan maken we een persoonlijk plan met daarin uw doelen en hoe u die wilt bereiken. Ook staat daarin stap voor stap welke acties nodig zijn om op uw manier mee te doen. Dat is onze Piëzo-aanpak.

Bijvoorbeeld:

  • Wilt u leren koken, of vindt u het leuk om te helpen in een wijkkeuken?
  • Zoekt u een baan, maar wilt u meer leren over internet of oefenen met een computer?
  • Zou u voetbaltrainer willen worden maar weet u niet hoe u dat aanpakt?

U gaat de stappen naar uw doelen zetten onder begeleiding van Buurtwerk en de organisaties waar u leert, oefent, groeit en meedoet. De begeleiding is gratis.

Fases

Binnen onze aanpak doorloopt u verschillende fases. In welke fase u begint en welke u doorloopt verschilt van hoe ver u bent. Dat bepalen we in uw persoonlijke plan. Hieronder ziet u welke fases er zijn:

Leerwerkcentrum

De begeleiding vindt plaats in een leerwerkcentrum. Deze vindt u in elke gemeente waar Buurtwerk actief is. Hier gaan we het gesprek met u aan. Ook in de fase “Doen” kunt u terecht bij het leerwerkcentrum. Hier is namelijk altijd wat te doen, zoals koffiezetten, een computerles volgen of geven, of helpen in de keuken. Omdat het leerwerkcentrum van Buurtwerk is, is de begeleiding ook altijd in de buurt.

Wilt u weten of er een leerwerkcentrum in uw gemeente is? Klikt u dan hier.