Bewoners>

Buurtaccommodatie

Buurtwerk staat midden in de wijk. Een Huis van de wijk, Jongeren productiehuizen, een Buurtwerk bus en speeltuinen; op die manier kunt u bij ons terecht. Samen met een gemeente kijken we waar behoefte aan is.

Huis van de Wijk

Elke Rotterdamse wijk heeft een Huis van de Wijk. De hele wijk komt hier samen: bewoners, sociaal ondernemers, professionals en wijkpartijen. Zin een kop koffie en een goed gesprek? Het Huis van de Wijk is uw plek. Interesse in een cursus? Kom naar het Huis van de Wijk. Een spelletje? Huis van de Wijk. En ook voor taalles bent u in het Huis van de Wijk aan het juiste adres.

Heeft u een leuk idee om samen te doen? Wij helpen u met het organiseren. Of sluit aan bij de vele activiteiten die al georganiseerd worden.

Op Facebook houden we u op de hoogte van de activiteiten in het Huis van de Wijk. Benieuwd of er wat voor u bij zit? Kijk hier. Of loop bij het Huis van de Wijk in uw buurt binnen.

Jongeren productiehuizen

In Zoetermeer heeft Buurtwerk jongeren productiehuizen ingericht. Jongerenprojecten ontstaan hier en worden er uitgewerkt. Het productiehuis is ook een centrale plek in de wijk. We nodigen allerlei organisaties uit om activiteiten te organiseren in het productiehuis. We verlagen daarmee de drempel naar verenigingen, (zorg)organisaties en andere voorzieningen. En we halen tegelijkertijd voorzieningen de wijk in. Dichtbij de mensen.

Ons jongerenwerk is daarmee een gebruiker van de accommodatie, maar niet de enige. Dus geen hanghonk. Wel een plek waar we preventie, participatie en perspectief voor en met jongeren centraal stellen. Jong ondernemerschap vinden we belangrijk. Zo zijn er diverse plekken voor jongeren om eigen projecten te vormen. Denk hierbij aan een ruimte voor techniek, muziekinstrumenten, studio, multimedia, dans, podium en grote keuken.

Heeft u vragen of ideeën? Of wilt u weten wat er in uw buurt mogelijk is? Bel ons of kom langs in één van de jongerenproductiehuizen in Zoetermeer.

Buurtwerk bus

Buurtwerk komt naar u toe! We parkeren onze speciale bus telkens op een andere plek. En wat in de bus gebeurt, is ook elke keer anders. De ene keer een koffieochtend, de andere keer een interessante lezing. Stapt u ook op de Buurtwerk bus?

De dienstregeling van de Buurtwerk bus vindt u hier. Maar de bus maakt ons mobiel, dus de kans is groot dat u ons op nog veel meer plaatsen tegenkomt.

Speeltuinen

Speeltuinen zijn een belangrijke factor in de wijk. Voor kinderen, want voor hen is buitenspelen leuk en belangrijk voor de ontwikkeling. Zowel op motorisch als op sociaal gebied. Speeltuinen zijn ook belangrijk voor volwassen buurtbewoners: terwijl de kinderen samen spelen, maken ouders een praatje met elkaar. Buurtwerk ziet speeltuinen dan ook als verbindende plek. Daarom verzorgen bewoners met ons vele speeltuinen.

Met volwassenen organiseren we voor kinderen allerlei activiteiten. Denk aan knutselmiddagen, broodjes bakken, vissen of hutten bouwen. En ook het dagelijkse onderhoud doen buurtbewoners, ondersteund door Buurtwerk. De toestellen onderhouden, de groenvoorziening, maar ook de verkoop van toegangskaartjes en ijsjes: de buurt is verantwoordelijk. Dankzij ons zijn de speeltuinen van de buurt. Dankzij de speeltuinen komt de buurt met elkaar in contact.