Bewoners>

Administratie en financiën

Hulp nodig met uw administratie of financiën? Heeft u een stapel rekeningen en weet u daar geen raad meer mee? Een brief vol gemeentelijke taal waar u niet alles van begrijpt? En hoe werkt het ook al weer met toeslagen? Buurtwerk biedt ondersteuning aan. Met verschillende projecten helpen wij veel mensen om hun zaken op orde te krijgen. Zo voorkomen we langdurige schuldenproblematiek.

Meneer van Kampen: “Ik ben bij Buurtwerk gekomen omdat ik heel veel gedoe had met kwijtschelding en andere gemeentelijke brieven. Ik wist even niet wat ik moest doen en zat er doorheen. Uiteindelijk heb ik de stap gezet naar Checkpoint Alexander waar ik ben geholpen door Chris. Een hele aardige man die me geruststelde en de tijd nam om mijn verhaal aan te horen. Chris heeft samen met mij gekeken naar het probleem, legde me uit hoe het zat en samen hebben we formulieren ingevuld. Alles is uiteindelijk goed gekomen en ik ben in de loop der tijd meermaals teruggekomen en merk dat ik nu steeds meer zelf kan oplossen.”

Hulp met administratie

Buurtwerk ondersteund op verschillende manieren, afhankelijk van de vraag in een gemeente. In Rotterdam kunt u bijvoorbeeld in uw Huis van de Wijk wekelijks terecht bij Checkpoint. De medewerkers en vrijwilligers van Checkpoint beantwoorden al uw vragen over uw administratie en financiën. Of het nu gaat om het begrijpen van lastige brieven of het invullen van formulieren. En zelfs als u graag een eigen onderneming wilt beginnen, kan Checkpoint u op weg helpen.

Hulp met financiën

Mensen die in financiële moeilijkheden komen vinden het soms lastig om daarbij hulp te zoeken. Hierdoor stapelen zaken zich op, maar komen de mensen niet in beeld bij hulpverlening. Juist die mensen kunnen bij Buurtwerk terecht. Onze budgetcoaches hebben al heel wat mensen uit de brand geholpen. Wij geven inzicht, overzicht en creëren rust. Zo ontstaat ruimte om vooruit te kijken en voorzichtige plannen te maken voor de toekomst.

Paul: “Ik had een bijstandsuitkering en een droom. Ik wilde graag mijn eigen kapperszaak. Samen met Checkpoint medewerker Tom ben ik naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen geweest. Daar werd me uitgelegd wat ik moest doen en hoe het werkt. Ik ben blij dat Tom erbij was. Tom heeft me daarna echt gesteund. Hij kende iemand die me heeft geholpen bij het schrijven van een bedrijfsplan. Ook bij het zoeken naar een ruimte voor mijn zaak, helpt Tom me.”

Projecten

Heeft u interesse in hulp bij uw administratie? Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw financiën? Kijk hier wat Buurtwerk voor projecten heeft in uw gemeente. Kunnen wij u niet helpen, dan zorgen we dat u terecht komt bij de juiste dienst. Zoals de Kredietbank, de Vraagwijzer, sociaal raadslieden of specialistische zorg.