Buurtwerk Logo

Speeltuinen

Denk je aan kinderen? Dan denk je aan buitenspelen. Wij vinden het belangrijk dat ze onbezorgd kunnen klimmen, glijden, bouwen en rennen. Want buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel op motorisch als op sociaal gebied. Daarom ondersteunen wij de buurtbewoners bij het beheren van speeltuinen.


Avonturenspeeltuin Pietje Bell in de wijk Prinsenland

Je krijgt je kind bijna niet meer mee naar huis. Zo leuk vinden ze het om hier te komen. Deze speeltuin is voor iedere leeftijdsgroep een feest. Van een waterpartij tot een heleboel speeltoestellen. Voor de peutertjes is er een afgeschermd deel waar ze rustig kunnen spelen.

We organiseren gezellige activiteiten 
Dat doen we samen met actieve bewoners en samenwerkingspartners. Denk aan knutselmiddagen, broodjes bakken, vissen of hutten bouwen. Terwijl de kinderen druk bezig zijn, hebben de ouders tijd voor een praatje met elkaar.

Het beheer doen we samen
De buurtbewoners helpen mee met het onderhoud van toestellen, de groenvoorziening, het verkopen van toegangsbewijzen en ijsjes en het bedenken en uitvoeren van activiteiten. Een speeltuin biedt ook voor wijkbewoners veel mogelijkheden om samen met anderen actief te zijn in de eigen buurt.

Openingstijden
De speeltuin is in de periode van 1 april tot 1 november  geopend van woensdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. In de maand november zijn de openingstijden op alle hierboven genoemde dagen van 12.00 tot 17.00 uur waarna in december en januari de speeltuin gesloten is. Medio februari gaat de speeltuin, als het weer het toelaat, open op de hiervoor genoemde dagen van 12.00 tot 17.00 uur.

Adres Avonturenspeeltuin Pietje Bell
Hattasingel 45
3066 HH Rotterdam

06 – 10 97 31 77

Tarieven Avonturenspeeltuin Pietje Bell

Dagkaart € 1,00
Kinderpas € 10,00
Gezinspas € 40,00
Groepspas  € 200,00 (scholen, kinderopvang en dergelijke)

 

Speeltuin Taka-TukaLand is weer open!

De speeltuin was in 2014 gesloten en iedereen kan zien dat er keihard gewerkt is aan de vernieuwing van alle speeltoestellen en de inrichting van de speeltuin. Er is zelfs een nieuw gebouw neergezet. In het gebouw zijn meerdere partners gehuisvest. Zo is er in de linkerruimte BSO Meneer Nielson en in de rechterruimte maakt de bezorgwinkel van Stichting Orion pakketjes van de bestelde natuurproducten die verkocht en bezorgd worden bij bewoners. Het middelste deel van het gebouw is van de speeltuin. Daar organiseren we natuurlijk weer hele leuke en leerzame activiteiten.

Voor kinderen met en zonder beperking
De speeltuin is dusdanig ingericht dat kinderen, met en zonder beperkingen, met elkaar kunnen spelen. Zo staat de draaimolen, waar je met en zonder rolstoel in kunt, en veel plezier met elkaar kunt beleven er nog steeds. Ook zijn er paden aangelegd waardoor je met je rolstoel overal kunt komen en dus niets hoeft te missen. Ben je benieuwd naar alle nieuwe speeltoestellen? Kom snel langs om zelf een kijkje te nemen.

Woensdagmiddagactiviteit
Inmiddels zijn er een paar actieve buurtbewoners die kinderactiviteiten organiseren in samenwerking met een medewerkster van Buurtwerk. Ze hebben allerlei activiteiten zoals knutselen, spelletjes met elkaar spelen et cetera. Heb jij leuke ideeën voor activiteiten? Laat het ons weten!

Super vrijwilligers!
De speeltuin is in de wintermaanden open van dinsdag t/m vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen wij op deze dagen en tijden open zijn, maar het is eigenlijk nog niet genoeg om de continuïteit te kunnen garanderen. Daarom zijn wij nog steeds op zoek naar vrijwilligers die het team kunnen versterken.

Kom jij een handje helpen?
Maar…zij kunnen dit niet meer alleen! Om er ervoor te zorgen dat de speeltuin zeven dagen per week geopend is, zijn wij dringend op zoek naar buurtbewoners die een dagdeel voor hun rekening nemen. Alleen met jouw hulp kan de speeltuin de hele week open zijn voor de kinderen uit de buurt en hun ouders. Er moet veel gebeuren want naast toezicht houden, moet de speeltuin ook schoon, heel en veilig blijven. Alleen dan kan iedereen heerlijk blijven genieten van deze bijzondere speelplek. Voor het vele ‘groen’ zoeken we mensen met ‘groene vingers’! Heb jij ze? We zijn echt heel blij met je hulp!

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Meld je dan aan. Je kunt bellen of gewoon even bij de speeltuin naar binnen lopen. Voor meer informatie: Buurtwerk, tel. 010 455 37 99 en vraag naar Kees van Hoeve. Een mail sturen kan ook: info@buurtwerk.nl.

Voor meer informatie en een sfeerimpressie van Taka-TukaLand bekijk onze Facebook-pagina.

Openingstijden
In de periode 1 april tot en met 1 november:
Dinsdag t/m vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
In de periode van 1 november tot 1 april:
Dinsdag t/m vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Adres Taka-TukaLand
Cole Porterstraat 400
3069 ZD Rotterdam

06 – 22 63 70 78

Tarieven Taka-TukaLand

Dagkaart € 1,00
Kinderpas € 10,00
Gezinspas € 30,00
Groepspas  € 200,00 (scholen, kinderopvang en dergelijke)

Uitgelicht nieuws

Video

×